គ្រឿងផ្សំ៖
ត្រីឆ្អើរបុក ១វែក
បង្គាក្រៀមបុក ១វែក
សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ១០០ក្រាម
ខ្ទឹមសបំពង ១មើមធំ
ខ្ទឹមក្រហមបំពង ៣មើម
ម្ទេសក្រៀម ១ក្តាប់
ស្ករត្នោត ១ស្លាបព្រា
កាពិដុត ១ស្លាបព្រា
ទឹកត្រី ៣ស្លាបព្រា
ម្ជូរអំពិលទុំ ៣ផ្លែ
ប្រេងឆា ២វែក
របៀបធ្វើ៖
១- យកម្ទេសក្រៀម លីង ឬ បំពង ហើយបុកអោយម៉ដ្ឋ ទុកមួយអន្លើ
២- យកសាច់ជ្រូកចិញ្រ្ចាំលីងអោយ ដាច់ទឹក ហើយដួសទុកមួយអន្លើ
៣- យកខ្ទឹមសបំពង ខ្ទឹមក្រហមបំពង បុកអោយម៉ដ្ឋ រួចបុកលាយ ត្រីឆ្អើរ បង្គាក្រៀម ម្ទេសក្រៀមបុក អោយសព្វ ទុកមួយអន្លើ
៤- ចាក់ប្រេងឆា ចូលឆ្នាំងខ្ទះក្តៅ រួចដាក់ស្ករត្នោតចូល លីងអោយឈ្ងុយ ទើបចាក់ទឹកត្រី កាពិ និង អំពិលទុំចូល កូរអោយសព្វ
៥- ចាក់សាច់ជ្រូកចូល កូរអោយសព្វ ទើបបន្ថយភ្លើង កុំអោយខ្លោចបាតខ្ទះ
៦- យកត្រីឆ្អើរដែលបុកជាមួយគ្រឿ ងសព្វសាររួចហើយនោះ មកចាក់ចូលទៅក្នុងខ្ទះ កូរលាយអោយសព្វជាមួយសាច់ជ្រូ ក ភ្លក្សថែមថយ តាមចំណូលចិត្ត
៧ សូមកូរសាច់រហូតដល់ស្ងួតដាច់ ទឹកអស់
ទើបលើកចុះពីចង្រ្កុាន ទុកអោយត្រជាក់ មុននឹងដួសច្រកកែវ ទុកបរិភោគ។
បើកូរមិនដាច់ទឹកទេ នោះកាពិនឹងឆាប់ដុះផ្សិត តែបើដាច់ទឹកល្អ នឹងអាចទុកបាន
រាប់អាទិត្យ។
ត្រីឆ្អើរបុក ១វែក
បង្គាក្រៀមបុក ១វែក
សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ១០០ក្រាម
ខ្ទឹមសបំពង ១មើមធំ
ខ្ទឹមក្រហមបំពង ៣មើម
ម្ទេសក្រៀម ១ក្តាប់
ស្ករត្នោត ១ស្លាបព្រា
កាពិដុត ១ស្លាបព្រា
ទឹកត្រី ៣ស្លាបព្រា
ម្ជូរអំពិលទុំ ៣ផ្លែ
ប្រេងឆា ២វែក
របៀបធ្វើ៖
១- យកម្ទេសក្រៀម លីង ឬ បំពង ហើយបុកអោយម៉ដ្ឋ ទុកមួយអន្លើ
២- យកសាច់ជ្រូកចិញ្រ្ចាំលីងអោយ
៣- យកខ្ទឹមសបំពង ខ្ទឹមក្រហមបំពង បុកអោយម៉ដ្ឋ រួចបុកលាយ ត្រីឆ្អើរ បង្គាក្រៀម ម្ទេសក្រៀមបុក អោយសព្វ ទុកមួយអន្លើ
៤- ចាក់ប្រេងឆា ចូលឆ្នាំងខ្ទះក្តៅ រួចដាក់ស្ករត្នោតចូល លីងអោយឈ្ងុយ ទើបចាក់ទឹកត្រី កាពិ និង អំពិលទុំចូល កូរអោយសព្វ
៥- ចាក់សាច់ជ្រូកចូល កូរអោយសព្វ ទើបបន្ថយភ្លើង កុំអោយខ្លោចបាតខ្ទះ
៦- យកត្រីឆ្អើរដែលបុកជាមួយគ្រឿ
៧ សូមកូរសាច់រហូតដល់ស្ងួតដាច់
0 comments:
Post a Comment