#គ្រឿងផ្សំ:
១- សាច់គោ ០.៥ Kg
(សាច់មានសសៃវៀវ, សាច់បាង រឺ ពោះគោ រិតតែឆ្ងាញ់)។ កាត់ជាដុំតូចៗល្មម
២- បន្លែ: ការ៉ុត ២
ម៉ើមធំៗ(កាត់ជាដុំទ្រវែង)
៣- ជីរណា នាងវង និង ខ្ទឹមបារាំង(ហាន់ជាសសៃៗ, ក្រូចឆ្មារ, ខ្ទឹមលីង)
៤-រំដេង ៥០g
(បុកអោយម៉ត់)
៥- ប៉ូចកាក់ ៥ ផ្កា
(យកទៅរំលីងអោយឈ្ងុយ រួចបុកអោយម៉ត់)
៦-ម្ទេសឆ្អើរ ១៥០g
(យកទៅត្រាំទឹក
ចិញ្ច្រាមអោយម៉ត់ ហើយរំលីងជាមួយខ្លាញ់អោយក្រហម)
៧- គ្រឿងឆ្នាំងដី
រឺ ហៅថា សាតេ ០,៥ កញ្ចប់
៨- ស្ករត្នោត ២ ស្លាបព្រាបាយ
៩-ទឹកដោះគោខាប់ ៣
ស្លាបព្រាបាយ
១០-ទឹកត្រី ៣
ស្លាបព្រាបាយ
១១-អំបិល ០.៥ស្លាបព្រាបាយ
១២-ទឹកប៉េងប៉ោះ ៣
ស្លាបព្រាបាយ
១៣- ខ្លាញ់ ២
ស្លាបព្រាបាយ
#វីធីធ្វើ:
ដាក់ខ្លាញ់ក្នុង
ខ្ទះក្តៅរំលីង រំដេងអោយ ឈ្ងុយរួច ដាក់ទឹកប៉េងប៉ោះ កូរអោយសប់។
ដាក់សាច់ ប៉ូចកាក់
ម្ទេសឆ្អើរ គ្រឿងឆ្នាំងដី ស្ករត្នោត ទឹកត្រី និង អំបិលចូល ច្របល់អោយសប់ ១ នាទី
រូចចាក់ទឹកសមល្មមនឹងសាច់ រំងាស់អោយផុយ ពី1ម៉ោង ទៅ ១ ម៉ោង ៣០ នាទី តាមប្រភេទសាច់។
ពេលរំងាស់
គួរប្រើភ្លើងកំរិតល្មម។ ពេលសាច់ជិតផុយ ដាក់ការ៉ុត និងទឹកដោះគោខាប់ចូលជាកាស្រេច។
ពេលដួសដាក់ចានចាំរោយជីរណា នាងវង & ខ្ទឹមបារាំងពីលើ រួចបន្ថែម ទឹកក្រូចឆ្មារ និង ខ្ទឹមលីង
រឺថែមបន្លែផ្សេងៗ តាមការចូលចិត្ត។ អ្នកអាចញុំាខគោជាមួយនំបុ័ង រឺ មី។
0 comments:
Post a Comment