របៀបធ្វើបង្អែមបបរគ្រាប់ឈូក



*គ្រឿងផ្សំ៖

  • គ្រាប់ឈូក ស្ងោរបកសំបកចេញពុះជាពីរ
  • គ្រាប់ឡុកឈិត ១ ចានជងធំ
  • សណ្តែកបាយ ស្ងោរឲ្យផុស
  • ខ្ទិះដូង (ដើម) ១ ចានគោមតូចល្មមដាក់ក្នុងឆ្នាំងខ្លះពេល ដួសញាំខ្លះ
  • ខ្ទិះដូង (ចុង) ១ ចានគោមធំ
  • ស្ករស ៥០០ ក្រាម
  • អំបិល ១ ចុងស្លាបព្រាកាហ្វ

 *វិធីធ្វើ៖

១. មុនដំបូងអ្នកត្រូវយកឆ្នាំងចាក់ខ្ទិះដូង (ចុង) ចូលទៅក្នុងឆ្នាំងដាក់ដាំទឹកខ្ទិះឲ្យពុះសិន។
២. ពេលដែលទឹកខ្ទិះពុះហើយដាក់គ្រាប់ឈូក, សណ្តែកបាយ, ស្ករស, ឡុកឈិតកូរវាបន្តិចសិនរួចគ្រប។
៣. ពេលដែលពុះដាក់ខ្ទិះដូងចូល (ដើម) ទុកមួយសន្ទុះឲ្យពុះម្តងទៀតជាការស្រេច ពេលនោះអ្នកនិងអាចដួសដាក់ចានញាំបានដោយដាក់ខ្ទិះដើមចូលបន្តិចផងដែរ។

ប្រភព ផ្ទះមុខម្ហូប
Share on Google Plus

About IBM group3

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 comments:

Post a Comment