គ្រឿងផ្សំ៖
– សាច់ជ្រូក
– បង្កា ( បកអោយស្អាត )
– ត្រាវ (អាចយក ប៉ិគក់ ឬ ដំឡូង ក៏បាន ហាន់ជាសសៃៗ)
– សំបកណែម ឬ សំបកសារយ៉
– ខ្ទឹមបារាំង ចិញ្ច្រាំ ( កុំអោយម៉ត់ពេក )
– ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ចិញ្ច្រាំចូលគ្នា
– ស្ករស ម្សៅស៊ុប អំបិល
– ពងទា ( វៃចូលគ្នា )
វិធីធ្វើ៖
– យកសាច់ជ្រូក និង សាច់បង្គា មកចិញ្ច្រាំជាមួយគ្នាអោយម៉ត់ រួចទុកមួយអន្លើរ
– ដាក់ប្រេងឆាចូលក្នុងខ្ទះទុក
កុំអោយក្រពុល )
– យកសាច់ដែលចិញ្ច្រាំរួចហើយ មកលាយជាមួយ ស្ករស ម្សៅស៊ុប អំបិល និង ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ខ្ទឹមបារាំង ដែលបានបំពងហើយនោះច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វ ទើបបន្ថែមត្រាវចូល រួចច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វចូល
– យកសំបកឆៃយ៉ មករៀបដាក់ស្នូលពីខាងក្នុង ដោយលាបពងទានៅកន្លែងដែលត្រូវ
– បន្ទាប់មកយកមកបំពងអោយឆ្អិន អោយឡើងក្រហមហើយលើកចេញ រួចជាការស្រេច ។
ប្រភព ៖មុខម្ហូបប្រចាំគ្រួសារ
0 comments:
Post a Comment