របៀបធ្វើ ម្ជូព្រៃសាច់ទា

*គ្រឿងផ្សំ៖
  • ទា ១ក្បាល (លាងទឹកអោយស្អាតកាត់ដុំៗ) 
  • គល់ស្លឹកគ្រៃ ៣ដើម (ដំអោយទួក យកទៅដុត ឫអាំង)
  • ស្លឹកក្រូច ៣​សន្លឹក 
  • ខ្ទឹមសខ្ទឹមក្រហម ៥កំពឹស (យកទៅដុត ឫអាំង)
  • រំដេង​ (ចិតសំបកចេញ យកទៅដុត ឫអាំង)
  • ម្ទេសដៃនាង ឫម្ទេសខ្មាំង ៥​ គ្រាប់ (យកទៅដុត ឫអាំង)
  • ម្ទេប្លោកខៀវ របស់ខ្មែរ ៥ផ្លែ  (យកទៅដុតឫអាំង)
  • ប្រហុកសាច់ (ចិញ្ច្រាំអោយម៉ត់ ខ្ចប់យកទៅដុត ឫអាំង)
  • ផ្សិតចំបើង (ពុះជាពីរ)
  • ត្រប់ស្រួយ  (ពុះជាពីរ)
  • ប៉េងប៉ោះ  (ពុះជាបួន)
  • ម្ជួរសណ្ដាន់ ក្រៀមតាមចំណូលចិត្ត
  • អំបិល ទឹកត្រី ស្ករ​ ប៊ីចេង ម្រះព្រៅ នឹង ម្អម។
*វិធីធ្វើ៖ 
  1. ដាំទឹកអោយពុះ ចាក់ប្រហុក គល់ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូចសើច រំដេង ខ្ទឹមស ខ្ទឹម្រហម ម្ទេស ម្ទេសប្លោក ដែលអាំង ចូលក្នុងឆ្នាំង ទុកអោយពុះ ចាក់សាច់ទាចូល​ រូចដាក់គ្រឿងផ្សំរស់ជាតិ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករ​ ប៊ីចេង សណ្ដាន់ ទុកអោយពុះ។
  2. ភ្លកតាមរស់ជាតិដែលចូលចិត្ត រួចដាក់ ត្រប់ស្រួយ ប៉េងប៉ោះ ផ្សិតចំបើង ទុកអោយពុះម្តងទៀត រួចបង់ ម្រះព្រៅម្អមស្រែ ជាកាស្រេច៕
 


Share on Google Plus

About IBM group3

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 comments:

Post a Comment