វិធីធ្វើបង្អែមបាយដំណើបដណ្ដប់ខ្នុរ



+ គ្រឿងផ្សំ៖
អង្ករដំណើប 200g
ខ្ទិះដូង 100ml
ស្លឹកតើយ ៣ទង កិន ឬបុកយកតែទឹក
ដូងកោសជាសរសៃៗ
អំបិលបន្តិច
សាច់ខ្នុរហែកជាចំណិតៗ
 + វិធីធ្វើ៖
យកអង្ករដំណើបត្រាំជាមួយទឹកស្អាត និងចែកជា ៣ផ្នែក ។ ១ផ្នែកត្រាំជាមួយទឹកស្លឹកតើយ ១ផ្នែកទៀតត្រាំជាមួយទឹកថែមពណ៌ផ្កាឈូក និង១ផ្នែកទៀតត្រាំជាមួយទឹកធម្មតារយៈពេល២-៣ម៉ោងក្នុងទឹក ឬពេញមួយយប់ បន្ទាប់មកលាងអង្ករដំណើបជាមួយទឹកស្អាតជាច្រើនដង។
លាយអង្ករដំណើបជាមួយអំបិលបន្តិច (លាយទាំង៣ផ្នែក) រួចដាក់ចូលឆ្នាំងចំហុយរយៈពេល១០នាទី ។ បន្ទាប់ពី១០នាទី ចាក់ខ្ទិះដូង១/៣ចូល រួចច្របល់ចូលគ្នាឱ្យបានសព្វ ចំហុយរយៈពេល៧នាទីទៀត។
បន្ទាប់ពី៧នាទីនោះមក ចាក់ទឹកខ្ទិះដូងដែលនៅសល់ចូលទាំង៣ផ្នែក រួចច្រលប់ឱ្យសព្វ ចំហុយ 7-10នាទីទៀតរួចបិតភ្លើង ។ យកបាយដំណើបដាក់ចូលក្នុងសាច់ខ្នុរ រួចដាក់សរសៃដូង ។ បើចូលចិត្តខ្ទិះដូង ឬល្ង ឬសណ្ដែកដី អាចដាក់ពីលើបានដើម្បីបង្កើនរសជាតិ។
+ វិធីធ្វើខ្ទិះដូង៖
យកខ្ទិះដូង២០០មីលីលីត្រ ស្ករស២០ក្រាម និងអំបិលបន្តិចដាក់រម្ងាស់ បន្ទាប់មកលាយម្សៅឆា ១/២ ស្លាបព្រាបាយលាយជាមួយទឹកចាក់ចូលទៅក្នុងឆ្នាំងទឹកខ្ទិះដូង រួចកូរឱ្យសព្វចាំបិតភ្លើង។

ប្រភព » Khmer-like
Share on Google Plus

About IBM group3

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 comments:

Post a Comment