#គ្រឿងផ្សំ
- បង្គា
- ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ( ចិញ្ច្រាំអោយម៉ត់បន្តិច )
- ម្ទេស ( កុំចិញ្ច្រាំ តែត្រូវយកទៅបុកវិញ កុំអោយម៉ត់ )
- អំបិល ស្ករស ម្សៅស៊ុប ក្រូចឆ្មា ទឹកត្រី
- ទឹកដោះគោខាប់ ជីអង្គាម ជីបន្លា
#វិធីធ្វើ
- យកបង្គាមកបកអោយស្អាត ហើយកាត់តាមបណ្ដោយខ្លួនជាពីរ
( កុំអោយដាច់ពីគ្នា )
បន្ទាប់មកយកមករៀបដាក់ចាន ដែលត្រូវទទួលទាន អោយមើ់លទៅស្អាត រួចយកទៅដាក់ក្នុងទូរទឹកកក
ទុកអោយត្រជាក់
- ច្របាច់ទឹកក្រូចឆ្មាដាក់ចាន រួចដាក់ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម និងម្ទេស ( ទុកប្រហែល10 នាទី ដើម្បីកុំអោយក្រពុលខ្ទឹម ) ហើយដាក់អំបិល
ទឹកត្រី ស្ករស ម្សៅស៊ុប និងទឹកដោះគោខាប់បន្តិច រួចភ្លក់មើលអោយល្មម
តាមការចូលចិត្ត ។
- ពេលទទួលទាន ទើបយកបង្គាដែលយើងបានក្លាសេទ ុក
យកមកស្រោចទឹកម្ទេសពីលើអោយសព ្វ ហើយបន្ថែម ជីអង្គាម ជីបន្លាពីលើតិច លំអរ
រួចជាការស្រេច ៕
មុខម្ហូបនេះត្រូវការប្រើម្ទ េសច្រើន
អោយហិរខ្លាំង ដើម្បីអោយបង្គាឆ្អិនល្អ។
ប្រភព៖ ផ្ទះមុខម្ហូប
- បង្គា
- ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ( ចិញ្ច្រាំអោយម៉ត់បន្តិច )
- ម្ទេស ( កុំចិញ្ច្រាំ តែត្រូវយកទៅបុកវិញ កុំអោយម៉ត់ )
- អំបិល ស្ករស ម្សៅស៊ុប ក្រូចឆ្មា ទឹកត្រី
- ទឹកដោះគោខាប់ ជីអង្គាម ជីបន្លា
#វិធីធ្វើ
- យកបង្គាមកបកអោយស្អាត ហើយកាត់តាមបណ្ដោយខ្លួនជាពីរ
- ច្របាច់ទឹកក្រូចឆ្មាដាក់ចាន
- ពេលទទួលទាន ទើបយកបង្គាដែលយើងបានក្លាសេទ
មុខម្ហូបនេះត្រូវការប្រើម្ទ
ប្រភព៖ ផ្ទះមុខម្ហូប
0 comments:
Post a Comment