គ្រឿងផ្សំ
- បង្កង
- ប្រេងឆា
- ខ្ទឹមស ចិញ្រាំអោយម៉ត់
- អំបិល ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ុីវ ម្សៅស៊ុប ស្ករត្នោត ម្រេច
👉វិធីធ្វើ
- ដំបូងត្រូវយកបង្កងទៅបកសម្បក ឲ្យស្អាត កាត់ពុកមាត់ និងដង្កៀបចេញ ប៉ុន្តែកុំកាត់ក្បាល
ឲ្យសោះព្រោះខួររបស់វាពិតជាគន្លឹះនៃរសជាតិខឆ្ងាញ់។
- បង្កងដែលបករួចត្រូវប្រឡាក់អំបិល ឲ្យរឹងសាច់ ចំណែកខួរត្រូវឆ្កឹះដាក់ចានទុកដោយឡែកពីគ្នា។
- បន្ទាប់មកទៀតត្រូវយកខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំបំពងប្រេងឆាឲ្យឡើងក្រហមឈ្ងុយ រួចដួសដាក់ចាន
- បន្ទាប់មកត្រូវដាក់បង្កងចៀន ក្នុងខ្ទះឲ្យឆ្អិនឡើងពណ៌ក្រ ហមព្រឿងៗ ហើយដួសដាក់ចានទុកមួយអន្លើ។
- ដាក់ខ្ទះទុកអោយក្ដៅ រួចដាក់ខួរបង្កង ទឹកស៊ីអ៊ីវ ទឹកត្រី ស្ករត្នោត ម្សៅស៊ុប ម្រេច បង្កង និងទឹកបន្តិចចូល ហើយកូរឲ្យស្មើសាច់ ភ្លក់មើលអោយល្មម តាមការចូលចិត្ត
- រំងាស់ទុកអោយចូលចូលជាតិ សឹមដួសដាក់ចានដែលត្រូវទទួលទាន និង ដាក់ខ្ទឹមសបំពងរោយពីលើ រួចជាការស្រេច ។
- បង្កង
- ប្រេងឆា
- ខ្ទឹមស ចិញ្រាំអោយម៉ត់
- អំបិល ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ុីវ ម្សៅស៊ុប ស្ករត្នោត ម្រេច
- ដំបូងត្រូវយកបង្កងទៅបកសម្បក
ឲ្យសោះព្រោះខួររបស់វាពិតជាគន្លឹះនៃរសជាតិខឆ្ងាញ់។
- បង្កងដែលបករួចត្រូវប្រឡាក់អំបិល ឲ្យរឹងសាច់ ចំណែកខួរត្រូវឆ្កឹះដាក់ចានទុកដោយឡែកពីគ្នា។
- បន្ទាប់មកទៀតត្រូវយកខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំបំពងប្រេងឆាឲ្យឡើងក្រហមឈ្ងុយ រួចដួសដាក់ចាន
- បន្ទាប់មកត្រូវដាក់បង្កងចៀន
- ដាក់ខ្ទះទុកអោយក្ដៅ រួចដាក់ខួរបង្កង ទឹកស៊ីអ៊ីវ ទឹកត្រី ស្ករត្នោត ម្សៅស៊ុប ម្រេច បង្កង និងទឹកបន្តិចចូល ហើយកូរឲ្យស្មើសាច់ ភ្លក់មើលអោយល្មម តាមការចូលចិត្ត
- រំងាស់ទុកអោយចូលចូលជាតិ សឹមដួសដាក់ចានដែលត្រូវទទួលទាន និង ដាក់ខ្ទឹមសបំពងរោយពីលើ រួចជាការស្រេច ។

0 comments:
Post a Comment