#គ្រឿងផ្សំ៖
ក្រពះជ្រូកទ្រង់គ្រឿង រួមមាន
- ក្រពះជ្រូក
- ជើងជ្រូក
- ខ្ទឹមក្រហម ,ខ្ទឹមស ,យិនស៊ិន ,រំដេង ,ម្រេច ,គ្រឿងប៉ូចកាក់ ,ឈើឯម
- ស្ករស ,ស្ករត្នោត ,អំបិល ,ម្សៅស៊ុប ,ស្ពៃជ្រក់ ,ការ៉ុត ,ត្រសក់ ,និងម្ទេស។
#វិធីធ្វើ៖
ដំបូងត្រូវយកក្រពះជ្រូកមកលា ងទឹក ដោយប្រើសាជូរដើម្បីកាត់ចម្អាប និងក្លិនមិនល្អរបស់វា ហើយទុកមួយអន្លើសិន។
ជើងជ្រូកត្រូវពន្លះយកស្បែក ហើយចៀរខ្លាញ់ជ្រូកចេញពីស្បែ កនោះ។
ស្បែកជ្រូកដែលយកខ្លាញ់ចេញហើ យត្រូវហាន់ជាបន្ទះ។
ចំណែកឯ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម និងត្រូវហាន់ជាចំណិតៗ។
យិនស៊ិន និងម្រេចត្រូវយកមកប្រឡាក់ជា មួយស្បែកជ្រូក ដោយបន្ថែមគ្រឿងផ្សំរសជាតិមា នស្ករស អំបិល និងម្សៅស៊ុប។ ក្រោយ ពីផ្សំគ្រឿងឲ្យចូលជាតិរួចត្រូវយក
ក្រពះជ្រូកទ្រង់គ្រឿង រួមមាន
- ក្រពះជ្រូក
- ជើងជ្រូក
- ខ្ទឹមក្រហម ,ខ្ទឹមស ,យិនស៊ិន ,រំដេង ,ម្រេច ,គ្រឿងប៉ូចកាក់ ,ឈើឯម
- ស្ករស ,ស្ករត្នោត ,អំបិល ,ម្សៅស៊ុប ,ស្ពៃជ្រក់ ,ការ៉ុត ,ត្រសក់ ,និងម្ទេស។
#វិធីធ្វើ៖
ដំបូងត្រូវយកក្រពះជ្រូកមកលា
ជើងជ្រូកត្រូវពន្លះយកស្បែក ហើយចៀរខ្លាញ់ជ្រូកចេញពីស្បែ
ស្បែកជ្រូកដែលយកខ្លាញ់ចេញហើ
ចំណែកឯ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម និងត្រូវហាន់ជាចំណិតៗ។
យិនស៊ិន និងម្រេចត្រូវយកមកប្រឡាក់ជា
ស្បែកជ្រូកនោះមកញាត់ក្ នុង ក្រពះជ្រូកឲ្យណែនល្មម មុននឹងដេរភ្ជិតក្រពះជ្រូក ហើយទុកដោយឡែក។ទឹកសម្រាប់រម្ងាស់ក្រពះជ្រូ កដំបូង ត្រូវដំខ្ទឹមស និងខ្ទឹមក្រហម រួចយកទៅកម្លោចជាមួយស្ករត្នោ តឲ្យឡើងជើងអង្ក្រង សឹមចាក់ទឹកចូលប្រមាណជាកន្លះ ឆ្នាំង។
ចាប់ផ្ដើមដាក់គ្រឿងប៉ូចកាក់ និងឈើឯមចូល ហើយទុកឲ្យទឹកស្ងោរនោះពុះកញ្ជ្រោលខ្លាំង ទើបដាក់ក្រពះជ្រូកចូលឆ្នាំង សន្សឹមៗ ហើយបន្ថយភ្លើង។
ស្ងោរក្រពះជ្រូកនោះដោយត្រឡប់វាជារៀងរាល់ ១៥ នាទីម្ដង។
ក្រពះជ្រូកនោះត្រូវចំណាយពេល ស្ងោរពី ៣ ទៅ ៤ ម៉ោងអាស្រ័យទៅតាមទំហំរបស់វា ។ ក្រពះជ្រូកនេះគេទទួលទានជាមួ យជ្រក់ស្ពៃដើម្បីកុំឲ្យរងាន់៕
ចាប់ផ្ដើមដាក់គ្រឿងប៉ូចកាក់
ស្ងោរក្រពះជ្រូកនោះដោយត្រឡប់វាជារៀងរាល់ ១៥ នាទីម្ដង។
ក្រពះជ្រូកនោះត្រូវចំណាយពេល

0 comments:
Post a Comment