+ គ្រឿងផ្សំ៖
- សាច់ជ្រូក ៤០០ក្រាមចិញ្ច្រាំ
- ពោះជ្រូក ៣០០ក្រាម ស្ងោរឲ្យឆ្អិនហាន់តូចៗល្មម
- ក្រូចឆ្មា ៣ផ្លែ
- ទឹកត្រី ៣ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេកន្លះ
- ខ្ទឹមស ៥កំពឹសហាន់តូចៗ
- ខ្ទឹមក្រហម ៥ដុំហាន់ស្តើងៗ
- គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ ១ចានចង្កឹះ
- រំដេង ១ដុំចិត្តតូចៗ
- ស្លឹកក្រូច ១០សន្លឹកហាន់
- ជីរណា ៥-៧សន្លឹកហាន់តូចៗល្មម
- អង្ករលីង ៣-៤ស្លាបព្រាបាយ(ម៉ដ្ឋ)
- ជីនាងវង ជីសាំងឃុំ…
- ប្រហុកចំហុយ ដាក់សម្រាប់អ្នកចូលចិត្ត
+ វិធីធ្វើ៖
១. ដំបូងយកគល់ស្លឹកគ្រៃ និងរំដេងដាក់ចូលទៅក្នុងឆ្នាំងខ្ទះរួចហើយលីងវាឲ្យឈ្ងុយដួសទុកសិន
បន្ទាប់មកដាក់ស្លឹកក្រូចសើច
២. យកគល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង និងស្លឹកក្រូចសើចដែលបានលីងឈ្ងុ
បន្ទាប់់មកបុកវាឲ្យម៉ដ្ឋ។
៣. យកសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំដាក់ចូ
មួយមុខ)។
៤. ត្រូវមានចានធំមួយដាក់សាច់ជ្រូករំលីងឆ្អិន, ពោះជ្រូកហាន់, គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ស្លឹកក្រូចសើច
(បុករួច), ខ្ទឹមស, ខ្ទឹមក្រហម, ទឹកត្រី, ស្ករស, ប៊ីចេង, ប្រហុក(សម្រាប់អ្នកចូលចិត្ត
ឆ្មាដាក់ រូចហើយច្របល់បញ្ចូលគ្នា។
៥. បន្ទាប់មកទៀតត្រូវដាក់អង្ករ
បញ្ចូ
ប្រភព » ផ្ទៈមុខម្ហូប
0 comments:
Post a Comment