ឡាបសាច់ជ្រូក







+ គ្រឿងផ្សំ៖
- សាច់ជ្រូក ៤០០ក្រាមចិញ្ច្រាំ
- ពោះជ្រូក ៣០០ក្រាម ស្ងោរឲ្យឆ្អិនហាន់តូចៗល្មម
- ក្រូចឆ្មា ៣ផ្លែ
- ទឹកត្រី ៣ស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេកន្លះ
- ខ្ទឹមស ៥កំពឹសហាន់តូចៗ
- ខ្ទឹមក្រហម ៥ដុំហាន់ស្តើងៗ
- គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ ១ចានចង្កឹះ
- រំដេង ១ដុំចិត្តតូចៗ
- ស្លឹកក្រូច ១០សន្លឹកហាន់
- ជីរណា ៥-៧សន្លឹកហាន់តូចៗល្មម
- អង្ករលីង ៣-៤ស្លាបព្រាបាយ(ម៉ដ្ឋ)
- ជីនាងវង ជីសាំងឃុំ…
- ប្រហុកចំហុយ ដាក់សម្រាប់អ្នកចូលចិត្ត
+ វិធីធ្វើ៖
១. ដំបូងយកគល់ស្លឹកគ្រៃ និងរំដេងដាក់ចូលទៅក្នុងឆ្នាំងខ្ទះរួចហើយលីងវាឲ្យឈ្ងុយដ
សទុកសិន
បន្ទាប់មកដាក់ស្លឹកក្រូចសើចចូលវិញម្តងលីងឲ្យឈ្ងុយដូចគ្នាដែរ។
២. យកគល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង និងស្លឹកក្រូចសើចដែលបានលីងឈ្ងុយហើយមកដាក់ចូលក្នុងត្បាល់
បន្ទាប់់មកបុកវាឲ្យម៉ដ្ឋ។
៣. យកសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំដាក់ចូលក្នុងឆ្នាំងរួចហើយរំលីងវារហូតទាល់តែសាច់ឆ្អិន (រំលីងតែសាច់
មួយមុខ)។
៤. ត្រូវមានចានធំមួយដាក់សាច់ជ្រូករំលីងឆ្អិន, ពោះជ្រូកហាន់, គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ស្លឹកក្រូចសើច
(បុករួច), ខ្ទឹមស, ខ្ទឹមក្រហម, ទឹកត្រី, ស្ករស, ប៊ីចេង, ប្រហុក(សម្រាប់អ្នកចូលចិត្ត) និងច្របាច់ក្រូច
ឆ្មាដាក់ រូចហើយច្របល់បញ្ចូលគ្នា។
៥. បន្ទាប់មកទៀតត្រូវដាក់អង្ករលីង ច្របល់បញ្ចូលគ្នាឲ្យសព្វរួចហើយចាំដាក់ជីរណាច្របល់

បញ្ចូដែរ ជាចុងក្រោយដាក់ជីនាងវង និងជីសាំងឃុំពីលើទុកញ៉ាំផ្ទាប់ជាការស្រេច៕

ប្រភព » ផ្ទៈមុខម្ហូប

Share on Google Plus

About IBM group3

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 comments:

Post a Comment