គ្រឿងផ្សំ៖
- សាច់គោ ម្រេច ទឹកត្រី អង្ករលីង ស្ករសរ ម្ទេសហុយ ទឹកក្រូចឆ្មារ ខ្ទឹមក្រហម ខ្ទឹមបារាំង ជីអង្កាម
វិធីធ្វើ៖
- យកសាច់គោប្រឡាក់ជាមួយម្រេច និង ទឹកត្រី ហើយផ្អាប់ទុកប្រហែលមួយម៉ោង
- អាំងសាច់គោដែលបានប្រឡាក់រួច ជាមួយភ្លើងក្តៅល្មប្រហែល ៨ នាទី រួចប្រែម្ខាងទៀត (វាអាស្រ័យទៅលើកំរាស់សាច់រប ស់យើង) រហូតទាល់តែសាច់របស់យើងឆ្អិន ល្មម (កុំឆ្អិនខ្លាំងពេក)
- ពេលដែលអាំងសាច់គោរួចហើយ លើកដាក់ចានទុកអោយត្រជាក់ប្រ ហែល ៥ ទៅ ១០ នាទី ដើម្បីអោយវាបញ្ចេញជាតិទឹករប ស់សាច់គោ
- ហាន់សាច់គោជាបន្ទះវែងៗដែលអា ចដាក់ចូលក្នុងមាត់បាន :)
- ប្រើចានធំមួយដើម្បីលាយសាច់គោដែលបានហាន់ហើយ ជាមួយខ្ទឹមក្រហម និងខ្ទឹមបារាំង (មិនមែនដាក់ខ្ទឹមទាំងមូលទេហាន់វាតូចៗ ស្តើងៗដាក់ទាំងឆៅ) រួចដាក់ជីអង្កាម អង្ករលីង ទឹកត្រី ស្ករសរ ម្ទេសហុយ ទឹកក្រូចឆ្មារ រួចច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វ (ប្រើដៃក៏បានបើញាំខ្លួនឯង) កុំភ្លេចស្រោចទឹកសាច់គោដែលស្រក់ចេញពីសាច់អាំងរបស់យើង។
- ម្ហូននេះគួរតែមានរសជាតិ ជូរ ប្រៃ និងហឺរ។
- ដួសដាក់ចានហើយក្លែមជាមួយស្រាបៀរកាន់តែពិសេស។
- អាំងសាច់គោដែលបានប្រឡាក់រួច
- ពេលដែលអាំងសាច់គោរួចហើយ លើកដាក់ចានទុកអោយត្រជាក់ប្រ
- ហាន់សាច់គោជាបន្ទះវែងៗដែលអា
- ប្រើចានធំមួយដើម្បីលាយសាច់គោដែលបានហាន់ហើយ ជាមួយខ្ទឹមក្រហម និងខ្ទឹមបារាំង (មិនមែនដាក់ខ្ទឹមទាំងមូលទេហាន់វាតូចៗ ស្តើងៗដាក់ទាំងឆៅ) រួចដាក់ជីអង្កាម អង្ករលីង ទឹកត្រី ស្ករសរ ម្ទេសហុយ ទឹកក្រូចឆ្មារ រួចច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វ (ប្រើដៃក៏បានបើញាំខ្លួនឯង) កុំភ្លេចស្រោចទឹកសាច់គោដែលស្រក់ចេញពីសាច់អាំងរបស់យើង។
- ម្ហូននេះគួរតែមានរសជាតិ ជូរ ប្រៃ និងហឺរ។
- ដួសដាក់ចានហើយក្លែមជាមួយស្រាបៀរកាន់តែពិសេស។
0 comments:
Post a Comment