*គ្រឿងផ្សំ៖
- ពោះវៀនតាន់ ៥ខាំ
(ជ្រូក)
- ខ្ទឹមសចិញ្រ្ចាំ
១ចានចង្កឹះ
- ប្រេងខ្យង
១ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
- ទឹកត្រី
១ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
- ស្ករ
១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្រេចម៉ត់
២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្សៅមី
២ស្លាបព្រាបាយ
- អំបិល
១ស្លាបព្រាបាយ (សម្រាប់លាងពោះវៀន)
- ប្រេងឆា
(សម្រាប់បំពង)
*របៀបធ្វើ៖
- លាងសម្អាតពោះវៀនជាមួយនឹងអំបិលអោយស្អាត
២ទៅ៣ដង សឹមលាងទឹកអោយស្អាត។
- ដាំទឹកអោយពុះ
ដាក់អំបិលបន្តិច ដាក់ពោះវៀនស្ងោរប្រហែល ៣០ ទៅ ៤៥នាទី រួចស្រង់ទុកអោយត្រជាក់
រួចហាន់ជាដុំៗវែងល្មម តាមការចូលចិត្ត។
- យកចានមួយលាយគ្រឿងផ្សំដូចជា
ស្ករ ប្រេងខ្យង ទឹកត្រី ខ្ទឹមចិញ្រ្ចាំ ម្រេច និងពោះវៀនច្របល់ចូលគ្នាអោយសព្វល្អ
ផ្អប់ទុក ១៥នាទី។
- ដាំប្រេងឆាអោយក្តៅខ្លាំង
សឹមដាក់ម្សៅមីចូរក្នុងចានពោះវៀនច្របល់អោយសព្វម្តងទៀត
សឹមដាក់ពោះវៀនបំពងអោយប្រែព៌ណក្រហមល្អ (ពេលខ្ទឹមប្រែព៌ណក្រហម ស្រង់វាទុកមុន)
សឹមប្រែទៅម្ខាងទៀត រួចបំពងអោយប្រែព៌ណក្រហមល្អទៀត សឹមស្រង់ចេញទុកអោយ ស្រក់ខ្លាញ់
ញុំាំជាមួយទឹកជ្រលក់ដែលអ្នកចូលចិត្តជាការស្រេច៕
ប្រភព: ផ្ទះមុខម្ហូប
0 comments:
Post a Comment