*គ្រឿងផ្សំ៖
អង្ករដំណើប ៥០០
ក្រាម
ខ្ទិះដូង ១ គីឡូ
ស្កសរ ៤០០ ក្រាម
ធូរេន ៤-៥ ក្លែប
ស្លឹកតយ ៥-៦ សន្លឹក
ម្សៅឆា ២
ស្លាបព្រាបាយ
អំបិល ១
ស្លាបព្រាកាហ្វេ
*វិធីធ្វើ៖
១.ជាការចាប់ផ្តើមអ្នកត្រូវលាងអង្ករដំណើបជាមុនសិន
បន្ទាប់មកអ្នកយកសំភារៈចំហុយបាយយកមករៀបស្លឹកតយ(៤សន្លឹក)
ដើម្បីក្រាលពីក្រោមអង្ករដំណើប។
២.ពេលដែលរៀបស្លឹកតយរួចរាល់ហើយអ្នកក៍យកអង្ករដំណើបដែលអ្នកបានលាងទុកនោះយកមកចាក់ពីលើរួចវាចឲ្យស្មើទើបរៀបចំដាក់ចំហុយ។
៣.អ្នកយកចានគោមតូចល្មមមួយយកមកដាក់ម្សៅឆារួចចាក់ខ្ទិះដូងចូលល្មមលិចម្សៅឆាហើយកូរឲ្យរលាយចូលគ្នា។
៤.អ្នកចាប់ផ្តើមរំងាស់ខ្ទិះដូង
ដោយចាក់ខ្ទិះដូងនោះចូលទៅក្នុងឆ្នាំង បន្ទាប់មកក៍ដាក់អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ,
ស្កសរ ៤០០ ក្រាម
រួចកូរវាសិនទើបបន្ថែមធូរេន ៥ ក្លែប និងស្លឹកតយ ២ សន្លឹក
រួចហើយក៍បន្តរំងាស់ទៀតរហូតទាល់តែពុះក៍បន្ថែមម្សៅឆានិងខ្ទិះដូងដែលបានកូរឲ្យរលាយនោះចូលទៅក្នុងឆ្នាំងផងដែរ។
៥.ជាចុងក្រោយអ្នកត្រូវយកបាយដំណើបដែលអ្នកចំហុយឆ្អិនយកមកដួសដាក់ចានរូចចាក់ខ្ទិះដូងចូល(ខ្ទិះដើម)
ហើយច្រចល់ចូលគ្នាបន្ទាប់មកទៀតក៍ដួសខ្ទិះដូងនិងធូរេនដែលបានរំងាស់ជាមួយគ្នាឆ្អិននោះដាក់ពីលើនោះវាជាការរូចរាល់។
ប្រភព»
Khmer press
0 comments:
Post a Comment