វិធីធ្វើ បុកទឹកព្រឹក្ស



គ្រឿងផ្សំ៖
•ត្រីរ៉ស់ ត្រីឆ្អើរ ប្រហុក សណ្ដែកដី ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ស្លឹកខ្ទឹម និងក្រូចឆ្មារ
•ស្ករស អំបិល ម្សៅស៊ុប
•ម្ទេសដៃនាង ព្រលឹត ស្អំ ត្រសក់ ភ្លៅកង្កែប ផ្កាកំប្លោក ស្ពៃក្ដោប ត្រប់ស្រួយ ត្រប់ពុតលំញង ស្នៀតពោត សណ្ដែកកួរ ស្ដៅ (មិនមានគ្រប់ទាំងអស់ក៏បាន) ។
វិធីធ្វើ៖
1.វិធីចម្អិនគឺដំបូងត្រូវយកត្រីរ៉ស់ទៅស្ងោរក៏បាន ឬអាំងក៏បានតាមការនិយម។
2.ប្រសិនបើជ្រើសរើសវិធីស្ងោរត្រី ទឹកដែលស្ងោររួចនោះត្រូវរក្សាទុកសម្រាប់ធ្វើទឹកប្រហុក។
3.ដោយឡែកត្រីដែលស្ងោរ ឬអាំងឆ្អិនរួចត្រូវយកមកបេះឆ្អឹងនិងស្បែកចេញឲ្យអស់។
4.ចំពោះត្រីឆ្អើរវិញ ត្រូវយកវាទៅកម្ដៅឲ្យស្រួយរួចសឹមបេះយកឆ្អឹងចេញដូចគ្នា។
5.ម្ទេសដៃនាង ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម និងត្រប់ពុតលំញង ត្រូវយកទៅរំលីង រួចយកទៅបុកលំៗជាមួយត្រីរ៉ស់ និងត្រីឆ្អើរដែលបេះរួចក្នុងត្បាល់ ប៉ុន្តែកុំឲ្យវាម៉ដ្ឋពេក។
6.បន្ទាប់មកយកត្រី និងគ្រឿងដែលបុករួចដួសដាក់ចាន ហើយចាក់ទឹកប្រហុកឆ្អិនពីលើ រួចសឹមកូរឲ្យសព្វសាច់។
7.ចាប់ផ្ដើមបន្ថែមគ្រឿងផ្សំរសជាតិដូចជា អំបិល ស្ករស និងក្រូចឆ្មាររួចភ្លក្សសាបប្រៃតាម

ចំណូលចិត្ត មុននឹងដាក់សណ្ដែកដីបុក រោយស្លឹកខ្ទឹម ព្រមទាំងម្ទេសចូលនោះជាការស្រេច។

ប្រភព៖ khmerfoodrecipes
Share on Google Plus

About IBM group3

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.

0 comments:

Post a Comment