គ្រឿងផ្សំ៖
•ត្រីរ៉ស់ ត្រីឆ្អើរ ប្រហុក សណ្ដែកដី ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ស្លឹកខ្ទឹម និងក្រូចឆ្មារ
•ស្ករស អំបិល ម្សៅស៊ុប
•ម្ទេសដៃនាង ព្រលឹត ស្អំ ត្រសក់ ភ្លៅកង្កែប ផ្កាកំប្លោក ស្ពៃក្ដោប ត្រប់ស្រួយ ត្រប់ពុតលំញង ស្នៀតពោត សណ្ដែកកួរ ស្ដៅ (មិនមានគ្រប់ទាំងអស់ក៏បាន) ។
វិធីធ្វើ៖
1.វិធីចម្អិនគឺដំបូងត្រូវយក
2.ប្រសិនបើជ្រើសរើសវិធីស្ងោ
3.ដោយឡែកត្រីដែលស្ងោរ ឬអាំងឆ្អិនរួចត្រូវយកមកបេះឆ្អឹងនិងស្បែកចេញឲ្យអស់។
4.ចំពោះត្រីឆ្អើរវិញ ត្រូវយកវាទៅកម្ដៅឲ្យស្រួយរួ
5.ម្ទេសដៃនាង ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម និងត្រប់ពុតលំញង ត្រូវយកទៅរំលីង រួចយកទៅបុកលំៗជាមួយត្រីរ៉ស់
6.បន្ទាប់មកយកត្រី និងគ្រឿងដែលបុករួចដួសដាក់ចា
7.ចាប់ផ្ដើមបន្ថែមគ្រឿងផ្សំ
ចំណូលចិត្ត មុននឹងដាក់សណ្ដែកដីបុក រោយស្លឹកខ្ទឹម ព្រមទាំងម្ទេសចូលនោះជាការស្រេច។
ប្រភព៖ khmerfoodrecipes
0 comments:
Post a Comment