*គ្រឿងផ្សំ៖
- សាច់គោ (សាច់ផុយ) ,សាឡាដ ,ប៉េងប៉ោះ ,សណ្តែកបារាំង ,ត្រសក់ ,ខ្ទឹមបារាំង ,ក្រូចឆ្មា
ខ្ទឹមស ,ប្រេងឆា ,ស្ករស ,អំបិល, ម្រេច ,ប្រេងខ្យង។
*វិធីធ្វើ៖
1- ហាន់សាច់គោជាដុំតូចៗ
2- លាងបន្លែអោយស្អាតរួចតំរៀបសា
3- ប៉េងប៉ោះពុះជា២ឬមិនបាច់ពុះរួចហាន់ជាបន្ទះៗដូចក្នុងរូបប
4- ហាន់ត្រសក់ជាចំណិតៗ(ទទឹង)តំ
5- ហាន់ខ្ទឹមបារាំងទទឹងស្តើងៗដូចតំរៀបនៅកណ្តាលរង្វង់ប៉េងប៉ោះនិងត្រសក់
6- កាត់សណ្តែកបារាំងខ្លីៗរួចបំ
7- បំពងខ្ទឹមសរោយពីលើសណ្តែកបំព
8- ឆាសាច់គោរួច ដួសដាក់លើសណ្តែកបំពង
*វិធីឆាសាច់គោ៖
ដាក់ប្រេងឆាបន្តិចក្នុងខ្ទះ
ធ្វើទឹកម្រេចក្រូចឆ្មា ទុកញ៉ាំជាមួយជាការស្រេច។បើចូលចិត្តពងមាន់អាចចៀនរាងជ័រព្នៅដាក់ពីលើសាច់គោ។ បើចូលចិត្តទឹកម្ទេស ឬទឹកប៉េងប៉ោះ អាចលួចដាក់បន្តិចបន្តួចពេលឆាជាមួយសាច់គោក៏បាន។រួចទទួលទានជាមួយបាយសក្តៅៗ៕
0 comments:
Post a Comment