គ្រឿងផ្សំម្សៅនំប៉ាវ :
- ម្សៅមី ៥០០ក្រាម
- ស្ករស ១០០ ក្រាម
- ម្សៅនំដុត (baking powder) ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្សៅឡើង (Yeast) ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ទឹកដោះគោ ៤០០មីលីលីត្រ
- ប្រេងឆា ១ ស្លាបព្រាបាយ
- ទឹក ១៥០មីលីលីត្រ
👉គ្រឿងផ្សំស្នូលនំប៉ាវ :
- បិះគក់ ២ផ្លែ
- ការ៉ុត ៣០០ក្រាម
- ផ្សិតស្លឹកត្រចៀកកណ្តុរ ១០០ក្រាម
- ផ្សិតកំប៉ុង ១កំប៉ុង
- សាច់ជ្រូកចិព្រាាំ ៤០០ក្រាម
- អំបិល ស្ករស ប្រេងឆា ទឹកសុីអុីវ
វិធីធ្វើ
១ - យកម្ស៉ៅមី មកលាយនឹងគ្រឿងផ្សំសម្រាប់ធ្
២ - ត្រាំផ្សិតស្លឹកត្រចៀកកណ្តុ
ហាន់ ឬឈូសការ៉ុត បិះគក់ និងហាន់ផ្សិតកំប៉ុង និងផ្សិតស្លឹកត្រចៀកកណ្តុរអ
៣ - ចិញ្រាំសាច់ជ្រូកអោយម៉ត់
យកសាច់ជ្រូកចិញ្រាំ មកលាយជាមួយបន្លែដែលចិញ្ច្រាំរួច លាយជាមួយគ្រឿងអោយល្មមតាម
៤ - ស្ងោរពងទា ៦គ្រាប់ ដើម្បើដាក់លាយជាមួយស្នូល នំប៉ាវ
៥ - ពេលម្សៅនំប៉ាវទុក ១ម៉ោងក្រោយមក យកមកច្របាច់វា២នាទីទៀតអោយវា
៦ - លុញម្សៅជារាងទ្រវែង ហើយកាត់ជាពីរ រួចកាត់កំណាត់ម្សៅជាពីរៗរហូ
៧ - យកម្សៅប៉ុនកណ្តាប់ដៃនោះមកលុ
៨ - យកស្នូលដែលលាយគ្រឿងរួចមកដាក់កណ្តាល រួចកាត់ពងទា ១កំណាត់ដាក់ជាមួយ ។ រួចរុំម្សៅជារាងជាយៗ រួចវេញចុងម្សៅ ដើម្បីបិតវាអោយជិត ។ កាត់ក្រដាស់ទ្រនាប់នំប៉ាវរា
យកម្សៅមកចំអិន ក្នុងឡាំងសុឹង រយះពេល ១ម៉ោងជាការស្រេច ។ប្រភពfb
0 comments:
Post a Comment